در مورد خواص سیاه دانه چه می دانیم؟
در دانه های سیاه دانه جوهر روغنی همراه با مواد معطر و ویتامین آ. ای. دی ( E، A و D) وجود دارد.
برترین خواص سیاه دانه شامل اثرات ضد میکروب، ضد سرطان، ضد حساسیت، ضد ویروس، شیرافزا، ادرارآور، کاهش دهنده اوره خون، محرک سیستم ایمنی بدن، محافظ کبد، مقوی معده، محرک تنفس و اثرات دیگر است.
طبیعت آن از دیدگاه طب سنتی ایران گرم و خشک بوده و گرم کننده بدن و خشک کننده رطوبت بدن است و از جمله داروهایی است که ترشح شیر و ادرار را زیاد کرده و در افراد با مشکلات سنگ های کلیوی مورد استفاده قرار می گیرد روزانه می توان 1 تا 2 گرم از دانه سیاه دانه به صورت له شده یا چای و یا موارد دیگر استفاده کرد.
برخی خواص دیگر
سیاه دانه طبیعت گرمی دارد، به دلیل داشتن ماده ای موسوم به تیموکیتون، دارای اثرات ضد تشنجی است، بررسی ها نشان می دهد، سیاه دانه می تواند موجب تاخیر در زمان شروع تشنج و کاهش مدت آن شود.
در کاهش نفخ شکم و دفع گازهای معده موثر است، زیاد کننده شیر مادران است، قاعده آور است، یعنی عادت ماهانه را باز می کند.
ضدانگل است و مصرف سیاه دانه با سرکه باعث دفع کرم دستگاه گوارشی می شود.
استفاده از مخلوط سیاهدانه آسیاب شده با عسل برای تسکین درد رحم و پس درد زایمان مفید است.
غرغره کردن جوشانده ی سیاه دانه در سرکه باعث تسکین درد دندان و محکم شدن دندان می شود، علاوه بر اینها چکاندن روغن سیاهدانه در سوراخ بینی در درمان سر دردهای مزمن و باز کردن گرفتگی های بینی بسیار موثر است.
مصرف سیاه دانه جهت سرفه ناشی از سردی و تنگی نفس به صورت خوراکی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
خوردن سیاه دانه صبح ناشتا باعث سرخی گونه ها و باز شدن رنگ رخسار می شود.
روغن سیاه دانه سستی اعصاب را تقویت می کند و در دردهای مفاصل مورد استفاده قرار می گیرد.
مصرف زیاد آن در افراد با مزاج گرم باعث عوارض می شود و از داروهای ممنوع در دوران بارداری است زیرا احتمال سقط جنین زیاد می شود.